SALATA OD LOSOSA: Raskošna i osvežavajuća, savršena za večeru
Salata od lososa sa borovnicama, lešnicima, svežim povrćem i začinima ulepšaće svaki obrok.
Sastojci:
- 500 g fileta lososa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice plus 1/8 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno
- 2 kašike limunovog soka, podeljeno
- 4 sveže grančice mirođije
- 125 g seckanog oljuštenog krastavca
- 60 g pavlake
- 30 g sitno seckane slatke crvene paprike
- 30 g iseckane sveže mirođije
- 3 kašike kapara, oceđenih
- 8 šoljica iscepkane zelene salate
- 30 g seckanih lešnika
- 30 g svežih borovnica
- 4 tanke kriške crvenog luka, razdvojene na kolutove
Priprema:
Stavite lososa na podmazanu tepsiju. Pospite solju i sa pola kašičice bibera. Prelijte sa 1 kašikom limunovog soka, a na vrh stavite grančicu mirođije. Pecite, nepokriveno, na 220° 15-18 minuta ili dok se riba lako ne ljušti viljuškom.
Isecite lososa na velike komade. U maloj činiji pomešajte krastavac, pavlaku, crvenu papriku, iseckanu svežu mirođiju, kapare i preostali sok od bibera i limuna. Podeliti zelenu salatu na 4 tanjira. Na vrh stavite lešnike, borovnice i luk. Poslužite salatu od lososa i uživajte!
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00
OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
ŠTA SE TO DEŠAVA U UKRAJINI, SVI BEŽE: Stotine automobila na granici sa Poljskom, nastao potpuni kolaps
U LAVOVSKOJ oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe , pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.
17. 05. 2024. u 17:47
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)