BRZO, LAKO I UKUSNO JELO: Zapečena piletina sa krompirom, gotova očas posla

Новости онлине

30. 01. 2025. u 11:00

Piletina sa krompirom se pravi jako brzo, vrlo je ukusno jelo i pogodno ukoliko imate goste.

БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла

Foto Shutterstock

Sastojci:

2 kg pilećeg filea

8 manjih komada paradajza
7 manjih krompira
300 ml paradajz sosa
200 ml vode
so i biber po ukusu
2 crna luka
4 čena belog luka
3 crvene paprike
kačkavalj za rendanje
brašno za uvaljati meso
2 kašike putera

Recept za zapečenu piletinu sa krompirom:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo je isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Ispržite meso na istopljenom puteru, izvadite ga kada je prženo, pa u istom tiganju ispržite krompir iseckan na kockice sa još malo putera.

Nakon toga ubacite i iseckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz vodu i paradajz sos i ostavite da se krčka. Smesu prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte piletinu i odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko deset minuta u rerni na 200 stepeni. Servirajte i uživajte!

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?