SATARAŠ SA TIKVICAMA: Isprobajte tradicionalno jelo na malo drugačiji način
SATARAŠ je starinsko jelo koje se pravi od par jeftinih sastojaka.
![САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин](/data/images/2024-05-23/486673_sataras-od-tikvica_fmob.jpg)
Printscreen/YT/Frische Rezepte
Danas postoje različiti recepti za ovo jednostavno jelo, a mi vam donosimo najbolji. Napravite sataraš sa tikvicama čija je sezona takođe na proleće. Možete da dodate još neko povrće po želji, ali i ovo je sasvim dovoljno za jedan lagani ručak.
Sastojci za sataraš sa tikvicama:
- 1 tikvica
- 1/2 crvenog luka
- 1 beli luk
- 2 slatke paprike
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- maslinovo ulje
- 3 kašike paradajz pirea
- 2 jajeta
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema sataraša sa tikvicama:
Tikvice isecite na kockice, pa posolite i promešajte. Ostavite da odstoje 10 minuta, pa procedite višak vode. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, kao i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte paprike isečene na trake, kao i rendanu šargarepu. Posolite, promešajte i poklopite. Dinstajte 5 minuta, pa dodajte proceđene tikvice. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte iseckan paradajz i paradajz sos. Promešajte, pa dodajte umućena jaja koja ste začinili po želji. Kuvajte dok i jaja ne budu gotova, uz povremeno mešanje.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![MUP OBJAVIO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Ne budite žrtva prevara (VIDEO) MUP OBJAVIO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Ne budite žrtva prevara (VIDEO)](/data/images/2024-06-16/496736_capture_kf.jpg?time=1718524528)
MUP OBJAVIO UPOZORENjE GRAĐANIMA: Ne budite žrtva prevara (VIDEO)
MUP Srbije izdao je upozorenje građanima da je veštačka inteligencija neminovnost koja će promeniti naš način života i da treba biti oprezan.
16. 06. 2024. u 09:53
![RUSKI NOVINAR POGINUO KOD UGLEDARA: Ubili ga ukrajinski dronovi u rejonu manastira RUSKI NOVINAR POGINUO KOD UGLEDARA: Ubili ga ukrajinski dronovi u rejonu manastira](/data/images/2024-02-24/455720_avdejevka_kf.jpg?time=1718522376)
RUSKI NOVINAR POGINUO KOD UGLEDARA: Ubili ga ukrajinski dronovi u rejonu manastira
VOJNI fotoreporter "Njuz.ru" Nikita Cicagi poginuo je tokom napada Oružanih snaga Ukrajine kod Ugledara, navodi Telegram kanal informativnog medija, prenosi RIA Novosti.
16. 06. 2024. u 09:09
![TANJA RAĐENOVIĆ KUPILA HOTEL NA MORU: Konačno sam ostvarila san TANJA RAĐENOVIĆ KUPILA HOTEL NA MORU: Konačno sam ostvarila san](/data/images/2024-06-15/496487_tanja-radjenovic_kf.jpg?time=1718458627)
TANjA RAĐENOVIĆ KUPILA HOTEL NA MORU: "Konačno sam ostvarila san"
"TO NAM je bila želja."
15. 06. 2024. u 15:37
Komentari (0)