SVAKO KO ŽELI ZDRAVIJE DA SE HRANI UVRSTIĆE ZRNEVLJE U SVOJ JELOVNIK: Gulaš od leblebija, ručak bez greške
KADA nemate puno vremena, odlučite se za sitnije žitarice poput prosa, heljde ili kinoe jer se lakše kuvaju, ali ne odustajte ni od fantastičnog ukusa pšenice, raži, zobi...
Sastojci:
* leblebije, 200 g
* šargarepa,1
* tikvice, 150 g
* paprika, 1
* kurkuma, pola kašičice
* đumbir, 1 cm korena
* grančica smilja (domaća zamena za kari, a ako nemate, može i 12 kašičica karija), 1
* brašno, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Dan ranije prelijte leblebije vodom i ostavite ih da nabubre. Povrće očistite i iseckajte na kockice. Na malo maslinovog ulja dinstajte luk i šargarepu desetak minuta.
Dodajte tikvice i papriku i nastavite sa dinstanjem još oko pet minuta. Po potrebi dolivajte vodu. U omekšalo povrće dodajte proceđene leblebije, dolijte oko 2 dl vode i krčkajte na tihoj vatri 30–40 minuta. Po potrebi dodajte vodu. Kad leblebije budu mekane, dodajte kurkumu, seckanu grančicu smilja i rendani đumbir. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. Posebno u šoljici razmutite kašiku brašna sa malo vode da bude bez grudvica. Nju sipajte u gulaš i krčkajte još nekoliko minuta da se zgusne. Po želji dolijte vodu. Gulaš poslužite uz pirinač.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVI SE BRZO I LAKO, A SVI GA VOLE: Restovan krompir, super prilog
17. 02. 2024. u 19:00
OVAKVU DO SADA NISTE JELI : Pasta slasna i aromatična, sa sezonskim povrćem
18. 02. 2024. u 07:30
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
RUČAK VUČIĆA I SIJA U SLIKAMA: "Ovo je vaša kuća"
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge profesorke Peng.
08. 05. 2024. u 18:49
TRAGIČNA SMRT NAJDEBLjEG ČOVEKA: Umrla mu mama i krenuo je da se goji, vaga pokazivala 200, pa 300 kg i tu nije stao
TUŽNA priča najgojaznijeg čoveka Britanije, koga je teška sudbina navela da pronađe utehu u hrani i tako skonča svoj život.
08. 05. 2024. u 19:06 >> 19:29
Komentari (0)