SPECIJALITET KOJI ĆETE OBOŽAVATI! Riba u soja sosu, lagani ručak

Novosti online

03. 01. 2024. u 09:00

LAGANI ručak koji odlično ide uz kuvani pirinač i sve vrste povrća.

СПЕЦИЈАЛИТЕТ КОЈИ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ! Риба у соја сосу, лагани ручак

Foto Shutterstock

Potrebno:

* riba po želji, 1 kg

* đumbir, manje parče
* praziluk, 1 kom
* ulje, 2 kašike
* soja sos za ribu i morske plodove, 1 dl

Priprema:

- Očistite ribu i napravite lagane proreze u ribljem mesu sa jedne i sa druge strane. Iseckajte đumbir i praziluk na uske tanke štapice i stavite ih u proreze ribe. Ribu tako kuvajte na pari oko deset minuta.

- Nakon što je riba skuvana procedite višak vode koji se stvorio nakon kuvanja i zagrejte ulje u posebnoj posudi. U ulje možete da dodate začine ili ljutu papričicu. Zagrejano ulje prelijte preko ribe. Na kraju sve zalijte soja sosom i ribu poslužite sa kuvanim pirinčem i povrćem po želji.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)