NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo

Novosti online

15. 11. 2023. u 13:00

AKO niste, obavezno morate da probate piletinu u sosu od meda i belog luka.

НЕОДОЉИВА ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МЕДА И БЕЛОГ ЛУКА: Предлог за данашњи ручак је једно фантастично гурманско јело

Foto: Printskrin Jutjub

Proverite zašto se za ovo jelo kaže da se "lepi za prste".

Sastojci:

700 g pilećih grudi

2 kašičice ulja
3 kašike meda
3 kašike soja sosa
3 čena belog luka
so, biber
semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)

Foto: Printskrin Jutjub

Priprema:

Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.

Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike). Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.

Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)