POSNI PAPRIKAŠ BEZ ULJA PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Brzo se sprema, a ima neuporedivo bolji ukus od onoga sa mesom
PAPRIKAŠ po receptu sa Hilandara je neodoljivo ukusan i idealan je obrok kada god želite da postite, a uz to je i veoma zdrav.
Foto: Printskrin Jutjub/ Jelajelena Petrovic
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju Pokrov Presvete Bogorodice, koji pravoslavci obeležavaju u sredu, četvrtak i petak. Zato je za posni paprikaš po receptu monaha sa Hilandara idealan za vašu današnju trpezu. Toliko je ukusan da nećete ni primetiti da nema mesa, a sprema se veoma brzo i jednostavno.
Sastojci:
1/2 kg krompira,
1/2 kg crnog luka,
2 šargarepe,
4 mesnate paprike,
1 veza peršuna,
2 kašike suvog začina,
2 kašike brašna,
mlevena paprika, so.
Priprema:
Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.
Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.
(Stil)
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)