DVA SASTOJKA KOJA SLATKI KUPUS ČINE DALEKO UKUSNIJIM: Pomažu da se sos zgusne i neutrališu neprijatne mirise
Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaje klinčić kako bi se on ublažio. Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći.
Foto: Shutterstock
Prezle
Prezle malo neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.
Mleko
Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka.
(still)
Preporučujemo
TRIK ZA NAJUKUSNIJU PRŽENU RIBU: Spremljena na ovaj način biće veoma ukusna i manje masna
08. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić
NEMATE ULjA KOD KUĆE, NEMA PROBLEMA: Ove namirnice mogu da zamene zejtin u pripremi hrane
10. 02. 2025. u 16:00Novosti online
TRIK ZLATA VREDAN: Odledite meso ili drugu namirnicu za rekordnih 10 minuta
26. 12. 2024. u 15:30Novosti online
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)