NIKO IM NEĆE ODOLETI: Napravite posne palačinke sa jednim tajnim sastojkom

Novosti online

29. 11. 2024. u 15:00

Vreme je posta i mnogi vernici poste, ali to ne znači da ne mogu da naprave svoje omiljene poslastice. Upravo i palačinke imaju svoju posnu varijantu. Ono što ove palačinke čini posebnim jeste jedan tajni sastojak, koji nije uobičajen za ovu poslasticu, a to je sok od jabuke.

НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком

Foto Shutterstock

Sastojci:

  •  100 ml soka od jabuke
  •  420 ml vode
  • 250 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  •  3 kašike šećera
  •  1 kašičica soka od limuna
  •  2 kašike ulja

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte šećer. Zatim sipajte toplu vodu, sok od jabuke, sok od limuna i ulje. Sastojke umutite i pecite palačinke.

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA OPUŠTANJA: Živko Gocić oprezan pred duel sa Hanoverom