UŠEĆERENE JABUKE: Slatkiš koji vraća u detinjstvo
“Obučene” u sjajno, crveno, šećerno odelo, na drvenom štapiću prosto mame da se zagrizu. Za mnoge koji pamte ušećerene jabuke su slatkiš i simbol detinjstva, koji vraća u bezbrižna vremena.
Foto: Shutterstock
Potrebni sastojci:
- 7 jabuka
- 550 g šećera
- 180 ml vode
- 80 g glukoznog/bombonskog sirupa
- štapići
Priprema:
Jabuke dobro operite, pogotovu ako su voskirane. Skinite peteljke i ubrusom obrišite. Na mesto peteljki zabodite drveni štapić.
U sud sipajte šećer, vodu i glukozni/bombonski sirup. Promešajte i stavite da se kuva. Neka umereno vri oko 15-18 minuta i za to vreme nemojte da mešate. Šećer treba blago da požuti. Sklonite sa vatre, dodajte prehrambenu crvenu boju i promešajte. Uronite jabuke držeći za štapić, a onda prebacite na papir za pečenje i ostavite par minuta da se ohlade. Kada se smesa prohladi i stegne (a brzo se steže), ponovo stavite par sekundi na vatru da biste mogli sledeće jabuke da ušećerite.
Koristite što sitnije jabuke. Možete koristiti i zelene, čak je lepši kontrast s njima.
(Still)
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)