UKUSNE I JEDNOSTAVNE: Posne falafel kuglice, zdravo istočnjačko jelo

Novosti online

26. 03. 2024. u 09:30

Posni falafel je ukusno istočnjačko jelo i pravi se sa različitim povrćem.

УКУСНЕ И ЈЕДНОСТАВНЕ: Посне фалафел куглице, здраво источњачко јело

Foto: Free Images Pixabay

 Prži se u dubokom ulju, pa je pogodan za post na ulju.

Sastojci:

850 g leblebija, ocedite i isprate

1 crveni luk, iseckan
10 g svežeg peršuna
4 čena belog luka
1 kašika limunovog soka
2 kašičice kima
1 kašičica soli, plus još po ukusu
1 kašičica crnog bibera
½ kašičice pahuljica crvene paprike
115 g prezle
ulje, za prženje

Foto: Free Images Pixabay

Recept za posni falafel

Korak 1: Napravite kuglice

Za posni falafel u činiju procesora za hranu od 2 litre dodajte leblebije, luk, peršun, beli luk, limunov sok i začine. Meljite sastojke dok se ne sjedine i ne formiraju mokru smesu. Pazite da ne preterate. Prebacite mešavinu leblebija u veliku posudu i dodajte prezle, mešajući dok se ne sjedine. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 1-2 sata ili preko noći. Ohlađenu mešavinu falafela iz frižidera oblikujte u loptice. Trebalo bi da dobijete oko 12 kuglica.

Korak 2: Pržite kuglice

U dubokom tiganju zagrejte ulje. Pržite kuglice falafela u serijama, po 3 minuta, okrećući ih. Kada postanu zlatno smeđe i hrskave, prebacite ih na tanjir obložen papirom za pečenje i pospite solju.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)