MEKA KAO DUŠA: Recept za vazdušastu proju
Svaka dobra domaćica, odnosno domaćin, imaju svoju omiljenu verziju recepta za proju, a ovo je naš izbor!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 3 čaše jogurta
- 2 dl ulja
- 2 čaše žutog kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog brašna tip 500
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Mikserom penasto umutite jaja. Zatim dodavajte sve ostale sastojke redom i promešajte varjačom. Po želji u testo možete da dodate naseckanu šunku, sir i kisele krastavce. Tako pripremljenu smesu prespite u pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 45 minuta. Nakon pečenja, ostavite proju da odstoji 10 minuta, prekrijte je suvom krpom, pa secite i poslužite uz kriške sira.
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)