UZ SOS OD SENFA, RENA I MAJONEZA BIĆE ZVEZDA MEĐU GOSTIMA: Slavski rolat sa šunkom i sirom

Novosti online

01. 01. 2024. u 15:55

IMPRESIONIRAJTE goste na slavi sjajnim slanim rolatom od šunke i sira. Služi se uz sos od senfa, rena i majoneza.

УЗ СОС ОД СЕНФА, РЕНА И МАЈОНЕЗА БИЋЕ ЗВЕЗДА МЕЂУ ГОСТИМА: Славски ролат са шунком и сиром

Foto Printscreen/YT/Schmackhaft. TV

Sprema se od lisnatog testa, a puni šunkom i tikvicama. Dodaje se i sir u listićima za još bolji ukus. Služi se uz sos od majoneza, senfa i rena, a toliko je ukusan da će se među prvima nestati sa stola. Slani rolat sa šunkom, sirom i tikvicama poželećete da spremate češće kada ga probate.

Potrebno:

* 400 g lisnatog testa

* 200 g šunke
* 200 g tikvica
* 100 g sira u listićima
* 1 jaje
* brašno za posipanje

Za sos:

* 70 g majoneza

* 10 ml sojinog sosa
* 20 g senfa
* 20 g sosa od rena
* 10 ml sirćeta
* 10 g smeđeg šećera
* 7 g soli
* 5 g crnog luka u prahu
* 5 g belog luka u prahu

Recept za slavski rolat sa šunkom i sirom:

Lisnato testo za slanirolat pospite brašnom tako da pokriva celu površinu testa, pa prekrijte papirom za pečenje. Okrenite lisnato testo, tako da vam pek papir za pečenje bude odozdo. Sklonite prozirnu foliju, pa i drugu stranu pospite brašnom. Razvucite i malo istanjite testo oklagijom i presecite ivice. Poređajte šunku, a tikvice isecite na tanke kolutove ili uz pomoć rende ako je imate, pa i tikvice rasporedite preko šunke.

Rasporedite i sir u listićima iznad tikvica, pa polako urolajte. Ivicu slanog rolata istanjite rukama, pa je presecite nožem. Potom zasecite ukoso slani rolat celom dužinom. Premažite umućenim jajetom, pa pecite slani rolat na 180°C oko 20 minuta.

Počnite sa pravljenjem sosa tako što ćete u činiju ubaciti majonez, sojin sos, senf, sos od rena, sirće, smeđi šećer, so, pa crni i beli luk u prahu. Sve sastojke pomešajte, pa slani rolat služite uz sos.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)