RAŽANI HLEB SA MASLINAMA: Napravite zdravo pecivo koje će vaš doručak učiniti savršenim
Ukoliko tragate za odličnom alternativom za belo brašno i još uvek niste uspeli, onda to samo znači da ovaj hleb još niste probali. Recept za ražani hleb sa maslinama je veoma lak, a sam hleb biće odličan dodatak svim jelima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 i po šolja vode
- 12 maslina bez koštica
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 70 g lanenog semena
- 1 šolja ražanog brašna
Priprema:
U činiju sipajte brašno, maslinovo ulje, laneno seme, šećer i vodu.
Pomešajte sve sastojke.
Masline isecite na četvrtine i ubacite u činiju.
Sve pomešajte i napravite testo.
Ako je lepljivo, ne brinite, tako treba.
Po potrebi, dodajte još malo brašna.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U kalup za hleb stavite napravljenu smesu za hleb i ubacite u rernu da se peče oko 30 do 35 minuta.
Po potrebi smanjite temperaturu.
(Ona)
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)