NAPRAVITE FANTASTIČNU PROJARA TORTU: Sve što vam je potrebno su sir, jaja i brašno (VIDEO)

Novosti online

05. 04. 2023. u 12:10

PROBAJTE i vi da napravite ovu ukusnu projaru

НАПРАВИТЕ ФАНТАСТИЧНУ ПРОЈАРА ТОРТУ: Све што вам је потребно су сир, јаја и брашно (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Po rečima bake Jele, ovo je recept koji je oduvek tražila, a sada nam ga ona predstavlja.

Projara torta - sastojci:

3 jajeta

50 g hlebnog brašna
50 g griza
150 g kukuruznog brašna
100 ml kisele vode
200 ml jogurta
200 g sira 
so
1 prašak za pecivo
70 ml ulja

Projara torta - priprema:

Umutiti jaja žicom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, griz, kukuruzno brašno, jogurt, kiselu vodu, izmrvljen sir, ulje, so i sve dobro izjednačiti.

Okrugli pleh 22 cm obložiti pek-papirom, pa istresti u pleh i poravnati.

Foto: Privatna arhiva

 

Peći na 210 stepeni oko 50-60 minuta. 

Pokriti krpom da malo odstoji, a onda uživati u najboljoj projari na svetu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!