PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)

Novosti online

08. 03. 2023. u 17:30

INTERESANTAN kolač koji nije tako čest na meniju

ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Ovaj kolač nema sastojak koji neko ne bi mogao da voli.

Potrebno je:

  • 2 veće jabuke
  • 50 g suvog grožđa
  • korica limuna
  • 3 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika griza
  • 2 kašičice meda
  • 3 kašike ulja 
  • 3 kašike šećera

Priprema:

 
Jabuke oljuštiti  i iseći na kriške. Tepsiju podmazati uljem i malo premazati medom. Kriške poređati u krug tepsije vel. 22 cm prečnika.

Jaja umutiti sa šećerom, dodati brašno i griz, suvo grožđe, koricu limuna i ulje.

Sve izjednačiti i sipati na jabuke, poravnati. Peći na 200 stepeni C oko 50 min.

Prohlađen seći i sladiti se. Kolač tako sočan, mirisan, prelep poput koha.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO TO DOSAD NISMO ZNALI? Evo čemu služe poslednje rupe za pertle na patikama