PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)

Novosti online

14. 03. 2023. u 18:00

FANTASTIČAN recept koji ćete istinski voleti

ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

SLANI POSNI MAFINI - potrebno je:

300 ml mlake vode

15 gr kvasca
1 kašičica šećera
450 gr hlebnog brašna
malo soli
1 puna kašika integralnog pšeničnog brašna
2 kašike lanenog semena

FOTO: Privatna arhiva

 

SLANI POSNI MAFINI - priprema: 

Rastopiti kvasac u vodi, dodati dve kašike brašna i šećer, pa kad zapeni dodati ostatak brašna, soli, integralno brašno i laneno seme. Zamesiti glatko testo, potom pokriti i ostaviti da odmara oko 30 min na sobnoj temperaturi. Naraslo testo istresti na sto posut brašnom, obraditi malo rukama oblikujući veknu. 

Iseći ga na manje komade, i rukama oblikovati manje loptice. Poređati u mafini kalupe i ostaviti da poraste pokriven. Peći na 180 stepeni oko 40-45 min. Fantastične male loptice prelepog kusa. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao