NEMAČKA ODABRALA STRANU: Angela Merkel o ratu u Izraelu i razgovorima sa Hamasom

Novosti online

20. 05. 2021. u 16:05

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel istakla je pravo Izraela na samoodbranu ali je rekla da, u svrhu poticanja primirja, svakako treba razgovarati i s palestinskom organizacijom Hamas, koja je na vlasti u pojasu Gaze.

НЕМАЧКА ОДАБРАЛА СТРАНУ: Ангела Меркел о рату у Израелу и разговорима са Хамасом

Foto: EPA/ilustracija

- Naravno da i Hamas u nekom obliku mora biti uključen u razgovore, bez njih nema primirja - rekla je Angela Merkel u Kelnu. Ona je rekla kako Evropska unija kroz transatlantsku saradnju želi pomoći da se stvori situacija koja bi omogućila primirje.

Nemačka podržava Izrael

Merkel je rekla da su Egipat i ostale arapske zemlje važne u ovom procesu zbog toga što raspolažu odgovarajućim kanalima preko kojih je moguće ostvariti kontakt s Hamasom, kog EU tretira kao terorističku organizaciju. Ona je međutim još jednom istakla pravo Izraela na samoodbranu.

- Mi čvrsto podržavamo pravo Izraela na samoodbranu. I ispravno je što se Izrael snažno brani od napada - rekla je nemačka kancelarka koja je u isto vreme napala i antisemitske ispade tokom protesta prethodnih dana.

- Kada se protestuje ispred sinagoga, kada se spaljuju zastave i kada se jasno daje do znanja da se ne radi o političkom protestu, nego o Jevrejima uopšteno, onda tu nema mesta za tolerisanje - rekla je Angela Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima