AMERIČKE "FOKE" VEŽBAJU NAPAD NA KRIM: Kako bi izgledao napad na Rusiju - desant na obalu, zasede i podvodne specijalne operacije

Novosti online

18. 05. 2021. u 18:05

VOJNE vežbe američkih specijalaca u Evropi "Trojan futprint 21" i "Blek svon 21", koje su održane početkom maja, imale su za cilj uvežbavanje za slučaj sukoba sa Rusijom.

АМЕРИЧКЕ ФОКЕ ВЕЖБАЈУ НАПАД НА КРИМ: Како би изгледао напад на Русију - десант на обалу, заседе и подводне специјалне операције

Foto: Depositphotos

Krim bi mogao da bude idealna teritorija za jednu takvu operaciju specijalnih snaga američkih marinaca, piše „Biznis insajder“.

- Timovi "foka" mogli bi da izvedu desant na obalu, da priređuju zasede, sprovode obaveštajne operacije na moru i kopnu, da učestvuju u podvodnim specijalnim operacijama, kao što je postavljanje senzora u okeanima ili magnetnih mina na neprijateljske brodove - navodi se u članku.

Autor članka konstatuje da Moskva oduzima Vašingtonu primat na moru i u vazduhu, dok je Krim nazvao moćnom tvrđavom koja štiti južne kopnene i vazdušne granice Rusije.

U vežbama američkih snaga učestvovali su pripadnici specijalnih snaga Austrije, Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Gruzije, Crne Gore, Severne Makedonije, Španije, Ukrajine i Britanije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna