OSTAVKA U PROGRAMU UŽIVO: Vodeći indijski virusolog iznenadio svojom odlukom

Tanjug

16. 05. 2021. u 22:27

VODEĆI indijski virusolog, Šahid Džamil, podneo je ostavku iz savetodavnog tela koje je napravila vlada sa namerom da se izbori protiv novih sojeva virusa, nedeljama nakon što je dovodio u pitanje način na koji se vlast bori protiv pandemije kovida-19.

ОСТАВКА У ПРОГРАМУ УЖИВО: Водећи индијски вирусолог изненадио својом одлуком

Foto: EPA

Džamil je bio predsednik naučne savetodavne grupe poznate kao INSACOG, ali je odbio da kaže razlog ostavke, prenosi Rojters.

- Nisam u obavezi da kažem razlog - napisao je on u tekstualnoj poruci britanskoj novinskoj agenciji.

INSACOG je upozorio vladu početkom marta na novi i zarazniji soj virusa koji se širi zemljom, B.1.617.

Upitan zbog čega vlada nije jače odgovorila na otkriće savetodavnog tela, tako što bi ograničila okupljanja, Džamil je rekao za Rojters da je bio zabrinut da vlasti ne obraćaju dovoljno pažnju na dokaze koji su im predočeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024