HITAN SASTANAK O IZRAELU I PALESTINI: Borelj sazvao vanrednu konferenciju Saveta Evropske Unije

Tanjug

16. 05. 2021. u 13:33

ŠEF diplomatije EU Žosep Borelj sazvao je za utorak, 18. maj, vanrednu video konfrenciju evropskih ministra spoljnih poslova zbog eskalacije sukoba između Izraela i Palestinaca.

ХИТАН САСТАНАК О ИЗРАЕЛУ И ПАЛЕСТИНИ: Борељ сазвао ванредну конференцију Савета Европске Уније

Foto: EPA

- Razgovaraćemo o tome kako da EU najbolje doprinese zaustavljanju nasilja - napisao je Borelj na Tviter nalogu.

EU je juče ponovila svoj poziv za momentalni prekid nasilja u Pojasu Gaze i najavila svoje aktivno učešće u diplomatskim naporima da se postigne trajni prekid sukoba u Izraelu i na okupiranoj palestinskoj teritoriji.

U saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) navodi se da je neophodno hitno rešavanje osnovnih uzroka sukoba i pronalaženje političkog puta, koji omogućava povratak na pregovore o rešenju o stvaranju dve države na osnovu međunarodno dogovorenih parametara.

- I Izraelci i Palestinci imaju pravo da žive u sigurnosti, sigurnosti, slobodi i demokratiji. Ovi stalni ciklusi nasilja moraju se okončati - navodi se u Boreljovom saopštenju.

Više o sukobima u Izraelu i Palestini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!