INDIJU POGODIO SNAŽAN CIKLON: Četiri osobe nastradale

Tanjug

16. 05. 2021. u 12:19

NAJMANjE četiri osobe su nastradale u poplavama i obilnim kišama koje je izazvao snažan ciklon Tauktae u Arapskom moru, na jugozapadu Indije, saopštili su danas zvaničnici.

ИНДИЈУ ПОГОДИО СНАЖАН ЦИКЛОН: Четири особе настрадале

Foto: Tanjug/AP

Očekuje se da će ciklon Tauktae, prva velika oluja u sezoni, pogoditi u utorak državu Gudžarat, navodi se u saopštenju indijskog Meteorološkog zavoda, preneo je AP.

U oblastima duž obale Arapskog mora 73 sela su veoma oštećena, saopštili su organi za upravljanje katastrofama države Karnataka na jugozapadu zemlje.

Gotovo 2.500 vladinih spasilaca raspoređeno je u šest država na putu ciklona Tauktae - Kerali, Karnataki, Tamil Naduu, Gudžaratu, Maharaštri i Goi, opremljeni bežičnim radiom, satelitskim telefonima, rezačima i alatima potrebnim za operacije nakon ciklona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!