ZATIRANJE SVAKE VEZE SA RUSIJOM: Ukrajinski političar povezan sa Putinom optužen za izdaju

Tanjug

11. 05. 2021. u 18:25

SAVEZNIK Rusije u Ukrajini, opozicioni poslanik i biznismen Viktor Medvedčuk, optužen je za izdaju i pokušaj krađe nacionalnih resursa na Krimu, koji je 2014. posle referenduma na tom poluostrvu, ponovo pripojen Rusiji, izvestili su danas ukrajinski mediji, citirajući tužilaštvo.

ЗАТИРАЊЕ СВАКЕ ВЕЗЕ СА РУСИЈОМ: Украјински политичар повезан са Путином оптужен за издају

Depositphotos

Ovaj potez je deo šire akcije protiv Medvedčuka, a akcija je počela u februara kada su on i njegovi saveznici bili pod sankcijama, dok su tri televizijska kanala koji su bili u njihovom vlasništvu bili prinuđeni da obustave rad, preneo je Rojters.

Kremlj je oštro kritikovao "represiju nad Medvedčukom".

Medvedčuk nije bio dostupan za komentar, a prethodno je negirao da je uradio bilo šta loše i opisao je napade na njega i njegove prijatelje kao "nelegalne i kreirane da se skrene pažnja sa grešaka ukrajinske vlade".

Generalna tužiteljka Ukrajine Irina Vendetikova je saopštila da je ona stavila potpis na izveštaje o dva člana ukrajinskog parlamenta, čija prezimena počinju na M i K.

Agencija Interfaks Ukrajina i ostali mediji navode da se inicijali odnose na Medvedčuka i Tarasa Kozaka, vlasnika tri televizijska kanala koji su ugašeni u februaru.

Rojters dodaje da je Medvedčuk ukrajinski državljanin, ali da ima bliske veze s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da je otkrio da je Putin kum njegovoj ćerki.

Politička stranka Opoziciona platforma - partija za život, kojoj pripada Medvedčuk, saopštila je danas da su opttužbe o navodnoj izdaji protiv Medvedcuka i pretres njegovog doma bili vladina osveta.

-Takve akcije vlasti su otvoreni i cinične političke odmazde protiv opozicionog političara, navodi Opoziciona platforma - partija za život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024