UŽAS KAKAV SE NE PAMTI: Devojčica (5) i beba umrli nakon trovanja pečurkama - mališan preminuo na Vaskrs

Novosti online

04. 05. 2021. u 10:58

DEČAK Viktor, star samo sedam meseci, preminuo je na Uskrs u bolnici u Ukrajini nakon što je otrovan pečurkama.

УЖАС КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ: Девојчица (5) и беба умрли након тровања печуркама - малишан преминуо на Васкрс

Foto: Depositphotos

Viktor i njegova petogodišnja sestra prevezeni su u bolnicu 27. aprila, nakon što im je pozlilo kod kuće nakon ručka. Ispostavilo se da im je majka davala da jedu čorbu sa pečurkama koje je ubrala u blizini kuće u regionu Černigov.

Doktor Aleksandar Kareta, koji je brinuo o dečaku na intenzivnoj nezi, kaže da je Viktor preminuo jer je otrov iz pečuraka doveo do otkazivanja rada organa. Kako je naveo, dečak je po prijemu u bolnicu već bio u komi i odmah je stavljen na mehaničku ventilaciju. NJegova sestra, petogodišnja devojčica, takođe je primljena u teškom stanju i preminula je 30. aprila uprkos naporima lekara.

Ukrajinski mediji pišu da su otac i majka brali pečurke u blizini porodične kuće. Deo pečuraka su zamrzli, a od jedan deo su ostavili za čorbu koju su kobnog dana svi jeli. Prve znake trovanja ispoljio je Viktor, koji je počeo da povraća. Tokom noći slošilo se i petogodišnjoj devojčici, a ujutru je simptome trovanja pokazalo još dvoje dece. Nije poznato u kakvom su stanju bili roditelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)