SAD ODBIJA PREDLOG TEHERANA: Nema sporazuma sa Iranom o razmeni zatvorenika

Tanjug

02. 05. 2021. u 18:14

PORTPAROL američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je danas da nije tačno da je došlo do sporazuma o razmeni zatvorenika između SAD i Irana.

САД ОДБИЈА ПРЕДЛОГ ТЕХЕРАНА: Нема споразума са Ираном о размени затвореника

Foto: EPA

-To nije tačno. Kao što smo rekli, uvek postavljamo pitanje Ameriknaca zatočenih ili nestalih u Iranu. Nećemo stati dok se ti ljudi ponovo ne ujedine sa svojim porodicama- izjavio je Prajs, a preneo Rojters.

Šef kabineta američkog predsednika Ron Klajn takođe je demantovao izveštaj koji je prenela iranska državna televizija.

-Nažalost, taj izveštaj nije tačan. Ne postoji dogovor o oslobađanju te četvorice Amerikanaca- rekao je Klajn za CBS.

Ranije u toku dana, iranska državna televizija je prenela izveštaj libanskog proiranskog TV kanala Al Majadina da će doći do razmene zatvorenika između SAD i Irana, kao i da Iran traži oslobađanje "zamrznutih" sedam milijardi dolara.

Državna televizija je takođe citirala anonimnog iranskog zvaničnika koji je rekao da je predviđen i dogovor prema kojem bi Velika Britanija morala da plati 400 miliona funti (550 miliona dolara) za oslobađanje Britanke iranskog porekla.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije odbacilo je tu mogućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...