ISPLANIRALI SU SVE UNAPRED: Zaharova otkrila šta je krajnji cilj zapadnih sila

Novosti online

01. 05. 2021. u 15:20

ZAPAD sprovodi ranije isplaniranu informativno-političku kampanju čiji je cilj obuzdavanje Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ИСПЛАНИРАЛИ СУ СВЕ УНАПРЕД: Захарова открила шта је крајњи циљ западних сила

Foto: EPA

Ona je dodala da je Rusija „dugi niz godina predlagala partnerima iz EU da probleme koji se pojavljuju rešavaju postojećim diplomatskim sredstvima“.

- Ali, svake godine sve je jača tendencija da se svim problemima – i realnim i umišljenim, namerno pridaje javni karakter. Svaki naš pokušaj da se to prevede u tokove konstruktivnog dijaloga EU je blokirala - rekla je Zaharova u intervjuu za Ju-tjub kanal Sputnjika na ruskom.

Ona je dodala da su i svi potezi Rusije u vezi sankcija prema prema osmoro zvaničnika EU isključivo „uzvratne mere na apsolutno neprijateljske korake kolektivnog Zapada“.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je juče da Rusija zabranjuje ulazak u zemlju za osam državljana zemalja Evropske unije i predstavnika njenih zvaničnih struktura kao odgovor na sankcije.

Kako se navodi, na ruski „crni spisak“ uvršteni su, između ostalih, i predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli, šef berlinskog tužilaštva Jorg Raupah i zamenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!