RUSKI SENATOR POSLAO VAŽNU PORUKU: Dugo će još trajati američka politika pritisaka na Rusiju!

Novosti onlajn

01. 05. 2021. u 10:33

U AMERIČKOJ vlasti postoje ljudi koji veruju da je vršenje pritiska na Moskvu efikasno i perspektivno, ali greše. Takva situacija će se nastaviti još dosta dugo, procenjuje ruski senator i potpredsednik Saveta federacije Konstantin Kosačov.

РУСКИ СЕНАТОР ПОСЛАО ВАЖНУ ПОРУКУ: Дуго ће још трајати америчка политика притисака на Русију!

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, pristalice i autori metodologije pritiska na Rusiju utiču na američkog predsednika DŽozefa Bajdena a to se odražava na spoljnopolitičke odluke Vašingtona.

- Antiruska politika zavisi od izuzetno velikog broja odluka koje je donelo američko zakonodavstvo, a takvi koraci u Sjedinjenim Državama se ispravljaju veoma teško - rekao je on u intervjuu za list „Parlamentska gazeta“.

Američki predsednik ponovio je pre dva dana, u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata, da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.

- Što se tiče Rusije, jasno sam stavio do znanja predsedniku (Rusije, Vladimiru) Putinu da će, iako ne želimo eskalaciju, njihovi postupci imati posledice - rekao je Bajden.

Podsetimo, Amerika je 15. marta uvela nove sankcije Rusiji, uključujući proterivanje ruskih diplomata, na šta je Moskva recipročno odgovorila.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)