HOĆE LI SE PUTIN I BAJDEN SASTATI U BEČU? Kurc razgovarao sa ruskim predsednikom - oglasio se Kremlj

Tanjug

01. 05. 2021. u 08:59

AUSTRIJSKI kancelar Sebastijan Kurc razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i tom prilikom ponudio Beč kao mesto za njegov mogući sastanak sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

ХОЋЕ ЛИ СЕ ПУТИН И БАЈДЕН САСТАТИ У БЕЧУ? Курц разговарао са руским председником - огласио се Кремљ

Foto: Piksabej

Tu vest objavio je Kremlj, a potvrđeno je potom i u kabinetu kancelara Kurca.

- Kancelar je ponudio Beč kao moguće mesto za rusko-američki samit, ako se bude dogovorilo njegovo održavanje - saopšteno je iz Kremlja.

Takođe je rečeno i da je Kurc pristao da, putem video-uključenja učestvuje na ovogodišnjem međunardonom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu u junu.

Inače pored Beča za održavanje rusko-američkog samita, koji je predložio Bajden, već su se ponudili i Helsink, Ženeva i Dablin.

Iz kabineta kancelara saopšteno je i da je razgovarano o intenziviranju ekonomske saradnje nakon pandemije.

Obim trgovinske razmene Austrije sa Rusijom pre pandemije 2019. je bio u visini od oko pet milijardi evra, a i u turizmu su ruski gosti, sa 1,2 miliona noćenja, bili veoma važni u punjenju budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama