EVO KAKO TEČE IMUNIZACIJA U FRANCUSKOJ: Prvu dozu vakcine primilo 28 odsto odrasle populacije

Tanjug

28. 04. 2021. u 20:49

FRANCUSKA je sprovela više od 20,9 miliona vakcinacija protiv Kovid-19 od kraja decembra, a 14,8 miliona osoba je primilo prvu dozu, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

ЕВО КАКО ТЕЧЕ ИМУНИЗАЦИЈА У ФРАНЦУСКОЈ: Прву дозу вакцине примило 28 одсто одрасле популације

Foto Tanjug-AP

Rojters prenosi da je ministarstvo iznelo podatak da je 22,2 odsto celokupne populacije i 28,3 odsto odrasle populacije do sada primilo prvu dozu vakcine protiv Kovid-19.

Navedeno je i da broj pacijenata sa kovid-19 u Francuskoj po najnovijim podacima nastavlja da opada, pri čemu je ukupan broj aktivnih slučajeva prvi put od početka aprila ispod 30.000.

Francusko ministarstvo zdravlja takođe je izvestilo da je broj pacijenata na intenzivnoj nezi opao za 370 i sada iznosi 5.879, a da je zabeleženo 315 novih smrtnih slučajeva od posledica Kovid 19, u odnosu na 325 potvrđenih u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo