IRANCI ISMEJALI AMERE: Dron nesmetano nadletao nosač aviona, snimio sve što ga je zanimalo (VIDEO)

Novosti online

23. 04. 2021. u 17:25

IRANSKA revolucionarna garda (IRGC) objavila je video snimak na kojem se vidi kako njihov dron lebdi iznad američkog nosača aviona u Persijskom zalivu.

ИРАНЦИ ИСМЕЈАЛИ АМЕРЕ: Дрон несметано надлетао носач авиона, снимио све што га је занимало (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Video je snimljen iz drona i emitovan je na iranskoj državnoj televiziji, prikazujući krupni plan američkih aviona lovaca i helikoptera na palubi. Američki nosači aviona je sve vreme u pokretu.

Iranski dron u jednom trenutku kretao se direktno iznad američkog nosača aviona, šaljući snimak sa američke palube u realnom vremenu, dok američki ratni brod nije reagovao. Iranska revolucionarna garda navodi da su podaci o pozicioniranju ukazali da je u pitanju nosač aviona Dvajt Ajzenshauer, ali to nije potvrđeno.

Nije im prvi put

IRGC je u februaru objavila da poseduje savremeno ofanzivno i odbrambeno oružje koje može da uništi bilo koji američki vojni cilj u regionu.

Američko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo video, ali je najavilo da će proširiti misiju avionske grupe nosača aviona na Bliskom istoku kako bi osiguralo bezbedno povlačenje američkih trupa iz Avganistana.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista