NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE: Rusija poseduje rakete koje mogu doleteti do nas

Novosti online

18. 04. 2021. u 15:06

MINISTARKA odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer smatra da rusko naoružanje i „vojne operacije“ koje, navodno, zvanična Moskva vodi u Evropi predstavljaju realnu pretnju za region.

НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ: Русија поседује ракете које могу долетети до нас

Foto: Tanjug/AP

Kramp-Karenbauer, kako javlja agencija DPA, naglasila je da oni koji ukazuju na ove pretnja nisu antiruski raspoloženi, već samo konstatuju „političke činjenice“. Osim toga, prema rečima ministarke, Rusija poseduje rakete koje mogu da dobace do Nemačke.

Ministarka odbrane je izrazila zabrinutost zbog situacije na granici Rusije i Ukrajine. Ponašanje Moskve je usmereno, kako ona navodi, na „izazivanje reakcije“.

Foto: EPA

Ovo nije prvi put da Kramp-Karenbauer izlazi sa ovakvim izjavama. On je 14. aprila ustvrdila da ruska strana navodno pokušava da izazove provokacije na granici sa Ukrajinom. Ona je izrazila nadu da „neće doći do daljeg zaoštravanja ovog konflikta“.

Nemačka ministarka je prošle godine izjavila da Nemačka treba da održava visok nivo vojnih rashoda kako bi Evropa mogla da vodi dijalog sa Rusijom sa „pozicije sile“ zbog „očigledne“ vojne pretnje nakon modernizacije ruskog naoružanja.

Međutim, gospođa Kramp-Karenbauer ne pominje da Nemačka sa Rusijom gradi gasovod „Severni tok 2“, koji će joj, zajedno sa „Severnim tokom 1“ omogućiti da postane glavno energetsko čvorište u Evropi: ona će kontrolisati protok gasa praktično u celoj Evropi.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Amarcord

18.04.2021. 15:16

Благо немачкој са оваквим министрима одбране! Тек сада схватила да је у домету ракета, после 70 година?

Mile

02.05.2021. 18:47

"Rusija poseduje rakete koje mogu da dobace do Nemačke." Rakete i hoce dobaciti do nemacke jer zato su i pravljene a ne za izlozbu. A za nemacku imaju specijalno punjenje za vracanje u kameno doba.