PROIRANSKI MEDIJI JAVLJAJU: Napadnuta američka vojna baza, među Amerikancima ima mrtvih!

Novosti online

17. 04. 2021. u 00:17

IRAČKI izvori, uključujući kanal na Telegramu "Sabereen News", izvestili su o napadu drona na vazduhoplovnu bazu američkih trupa u zapadnoj provinciji Anbar.

ПРОИРАНСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Нападнута америчка војна база, међу Американцима има мртвих!

Foto: Printscreen

Na bazu Ajn Asad navodno su napale tri bespilotne letelice. Bespilotne letelice su gađale kasarne američkih trupa, njihov operativni centar i sistem PVO. Prijavljeni su gubici među američkim osobljem. "Sabereen News" je podelio dva plakata kojima se slavi napad na Ajn Asad.

Jedan od njih uključuje fotografije Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Jedinica narodne mobilizacije, i Kasema Sulejmanija, komandanta iranskih snaga "Kuds", koje su prošle godine ubile SAD. Drugi prikazuje nekoliko dronova, sličnih iranskom Ababil-2, koji napadaju vazdušnu bazu.

Iako su o navodnom napadu uveliko izveštavali proiranski izvori u Iraku, nije ga potvrdila nijedna zvanična kuća ili novinske agencije MSM.

Iračko Ministarstvo odbrane i Koalicija koju predvode SAD još nisu komentarisale navodni napad. Ipak, zvaničnik Jedinica narodne mobilizacije, koja održava snažno prisustvo u Anbaru, porekao je da je napadnuta vazduhoplovna baza Ajn Asad.

Navodni napad dronom na vazduhoplovnu bazu Ajn Asad dogodio se samo dva dana nakon sličnog samoubilačkog napada na američku vojnu instalaciju na međunarodnom aerodromu u Erbilu.

Predstojećih nekoliko sati verovatno će se otkriti više detalja o navodnom napadu drona na vazduhoplovnu bazu Ajn Asad. Proiranske snage u Iraku, koje su okrivljene za napad dronovima na Erbil, možda su izmislile novi napad da bi zastrašile američke snage.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati