RIZIKUJU DA SE RAZBOLE ZBOG PUTOVANJA! Bizarna praksa šokirala Sloveniju, stigao apel lekara

Srna

12. 04. 2021. u 20:52

MEDICINSKI stručnjaci u Sloveniji zabrinuti su zbog pojave namernog inficiranja virusom korona radi lakšeg kretanja i putovanja, s obzirom na to da se preležan virus za sada tretira, kao da je osoba vakcinisana.

РИЗИКУЈУ ДА СЕ РАЗБОЛЕ ЗБОГ ПУТОВАЊА! Бизарна пракса шокирала Словенију, стигао апел лекара

AP photo

Epidemiolog Mateja Logar, koja vodi Vladin stručni savet za virus korona, ukazala je da je reč o opasnoj praksi, jer svi koji se namerno inficiraju rizikuju teži oblik bolesti.

- Primećujemo trend povećanja broja onih koji želo što pre da se zaraze kako bi dobili potvrdu koja će im omogućiti lakša putovanja i prelazak granica, koju nikako ne možemo da preporučimo - rekla je Logarova na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se razmišlja o promeni pravila, da se oni koji su preležali virus skinu s liste izuzetaka od testiranja prilikom prelaska granice, ali tek u fazi kada vakcine bude date većem delu populacije.

Infektolog Tomaž Zovko iz ljubljanskog Univerzitetskog kliničkog centra rekao je da se o kovidu 19 ne zna mnogo toga, da je nepredvidiv i da može imati trajne posledice, prenose slovenački mediji.

Prema njegovim rečima, dosta je sigurnije sprečiti inficiranje i bolest, pa se onda vakcinisati, nego se razboleti i računati da je tako stečen imunitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi