SMUČILO MU SE ČEKANJE: Italijanski političar primio „Sputnjik Ve“ u Moskvi

Novosti online

06. 04. 2021. u 18:56

ITALIJANSKI političar iz stranke „Liga Severa“ Alesandro Ravalioli, kome je dosadilo da čeka na vakcinaciju protiv virusa korona u Evropskoj uniji, primio je vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Rusiji, prenosi televizija „RT“.

СМУЧИЛО МУ СЕ ЧЕКАЊЕ: Италијански политичар примио „Спутњик Ве“ у Москви

Ruska vakcina

Italijan je doputovao u Moskvu u martu kako bi primio prvu dozu vakcine, a sada se ponovo vratio po drugu dozu. Kako kaže, brinuo se za svoju porodicu i roditelje, ali u svojoj zemlji nije mogao primiti vakcinu, jer u Italiji prednost imaju penzioneri i ljudi sa hroničnim bolestima.

„Da sam morao da čekam svoj red u Italiji, vakcinisao bih se, možda, na jesen“, rekao je Ravalioli, istakavši da bi to bilo previše da čeka.

On je oženjen Ruskinjom, stoga je uspeo da dobije vizu i da doputuje u Rusiju.

„Evropa je veoma razvijena zajednica. Dobro je biti Evropljanin. Ali umreti zbog toga što u Evropi ne funkcioniše nekakav birokratski mehanizam – to već nije dobro“, naglasio je Italijan.

Osim toga, Ravalioli je primetio da EU ne daje odobrenje za korišćenje ruske vakcine isključivo iz političkih razloga.

Ruska vakcina od početka marta prolazi proceduru postepene ekspertize u Evropskoj agenciji za lekove koja, između ostalog, izdaje odobrenja za upotrebu preparata u državama EU. Prema podacima medija, ruska vakcina bi mogla biti odobrena već u maju.

Ranije je ruska Spoljnoobaveštajna služba saopštila da EU preduzima hitne mere kako bi diskreditovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)