POZNAT IDENTITET NAPADAČA NA KONGRES: Bio je sledbenik "Nacije islama", predstavljao se kao Noa Iks

Tanjug

03. 04. 2021. u 00:24

Američki mediji javljaju da je identifikovan napadač na policiju u blizini Kapitola, dok je En-Bi-Si njuz preneo da je osumnjičeni bio pratilac grupe "Islamska nacija", ali policija još nije potvrdila tu informaciju.

ПОЗНАТ ИДЕНТИТЕТ НАПАДАЧА НА КОНГРЕС: Био је следбеник Нације ислама, представљао се као Ноа Икс

Foto: Fejsbuk

Kako piše ''Njujork post'', osumnjičeni napadač je Noa Grin (25) iz Virdžinije, a sebe je opisivao na Fejsbuku kao "pratioca Farahana", lidera grupe "Islamska nacija", Luisa Farahana.

U tekstu njujorškog lista se dodaje da je Grin, sudeći prema onome što je pisalo na Fejsbuku, prolazio kroz težak period pre nego što je njegov nalog ugašen.

- Bio sam na pravom putu i sve što sam planirao se ostvarivalo. Trebalo mi je mnogo sati, mnogo studiranja i vežbe da se održim u ravnoteži dok sam doživljavao niz zabrinjavajućih simptoma tokom puta (verujem da su u pitanju bile nuspojave droga koje sam uzimao nesvesno) - napisao je Grin 17. marta.

On je dodao da mu je ''put'' bio osujećen.

- Alah me je izabrao za druge stvari. Kroz život sam postavljao ciljeve, ostvarivao, podizao lestvicu, a onda bio primoran da žrtvujem sve to - dodao je Grin.

U napadu je ubijen policajac Vilijam Bili Evans, a drugi policajac je ranjen i prebačen je u bolnici.

Policija je u prvom obraćanju javnosti posle incidenta saopštila da nije reč o terorističkom napadu, ali i da će sprovesti dodatnu istragu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a