GRČKA DAJE POMOĆ UGOSTITELJIMA: 330 miliona evra za ponovno otvaranje restorana

Tanjug

01. 04. 2021. u 20:07

GRČKA će ponuditi restoranima i barovima koji su mesecima bili zatvoreni oko 330 miliona evra pomoći kako bi im se omogućilo da se ponovo otvore u narednim nedeljama, saopštile su danas vlasti te zemlje.

ГРЧКА ДАЈЕ ПОМОЋ УГОСТИТЕЉИМА: 330 милиона евра за поновно отварање ресторана

Foto: Depositphotos

Više od 70.000 restorana, barova i kafića zatvoreno je od novembra, kada je uvedeno strogo zaključavanje da bi se obuzdao drugi talas pandemije korona virusa.

Industrijska udruženja procenjuju da otprilike svaki peti možda neće moći da ponovo pocne sa radom pre letnje turističke sezone, prenosi Rojters.

Svaka kompanija će dobiti grant do 100.000 evra, pod određenim kriterijumima, za pokrivanje troškova ponovnog otvaranja, sa ukupnim paketom koji iznosi 330 miliona evra, navodi se u saopštenju grčkog ministarstva finansija.

Vladini zvaničnici rekli su prošlog meseca da bi se restorani mogli otvoriti kasnije u aprilu uoči planiranog otvaranja turističkog sektora od sredine maja.

Sektor je već dobio milijardu evra od države u obliku jeftinih kredita i drugih grantova, navodi Rojters.

Grčke vlasti su u sredu ublažile neke ograničenja, omogućavajući da se male maloprodajne radnje ponovo otvore, podseća agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)