IMA LI KRAJA OPASNIM TIK TOK IZAZOVIMA? Dečak (12) pao u komu, hteo da se uguši pertlom

Novosti online

30. 03. 2021. u 18:29

IZAZOVI na Tik Tok društvenoj mreži postali su sve brutalniji. Prema saznanjima, dečak (12) iz Kolorada navodno je pao u komu zbog učestvovanja u "izazvu gušenja" pertlom, koji tera na gušenje do trenutka gubljenja svesti

ИМА ЛИ КРАЈА ОПАСНИМ ТИК ТОК ИЗАЗОВИМА? Дечак (12) пао у кому, хтео да се угуши пертлом

Foto: Depositphotos

Džošua Hejlesijus, kojeg je njegov brat blizanac pronašao 22. marta, onesvešćenog na podu njegovog kupatila, od tada je proglašen mrtvim - a lekari su porodici rekli da se pripremi za oproštaj, izvestio je Foks 19.

- On je borac. Vidim ga kako se bori. Molim se za njega svakog dana - rekao je otac, Zerihun.

- Potresno ga je videti kako leži na krevetu - rekao je.

- Molio sam ih klečeći na podu, da mu daju još malo vremena, a ne da odustanu od njega. Ako samo odustanem od njega, osećam se kao da se samo udaljavam od svog sina. 

Porodični prijatelj Hjurit Iitajev rekao je za Denver Čenel da - ne može ni da opiše tugu i razaranje. Niko nikada nije mogao da zamisli da će se ovo dogoditi 12-godišnjaku. 

U ponedeljak uveče nekoliko desetina prijatelja, rođaka i komšija okupilo se u dečjoj bolnici u Koloradu u Aurori da se pomole za čudo.

Džošuini roditelji rekli su da se dečak često služio društvenim mrežama, što mu je pomoglo da nauči i stekne veze sa novim strastima kao što su kuvanje, gitara i gluma. Bio je izložen pozitivnim aspektima društvenih medija i tehnologije, ali je takođe bio izložen njihovim opasnostima, rekli su.

- Ovo je nešto što deci treba dati da ih se podučava - da im se savetuje. Jer ovo je ozbiljna ozbiljna stvar - rekao je njegov otac za Denver Čenel.

- To uopšte nije šala. I možete se ponašati kao da neko drži pištolj. Shvatate li je koliko je ovo opasno - dodao je.

- Izazov gušenja - je u trendu u aplikacijama društvenih medija kao što je TikTok.

- Džošua ima ljubav prema ljudima koju ne biste očekivali od deteta. Pošto je bio vrlo mlad, uvek je izražavao saosećanje sa drugima - rekao je predstavnik porodice za CBS4.

- Molio bi se za bolesne ljude, zauzimao se za druge koji su bili maltretirani u školi i vežbao oživljavanje u slučaju da ikada zatreba da spasi nečiji život - dodao je predstavnik.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade