UKRAJINA NAJAVILA PROTERIVANJE RUSA: Moćni odgovori stižu iz Moskve

Novosti online

28. 03. 2021. u 09:07

REČI zamenika premijera Ukrajine Alekseja Reznikova o „proterivanju“ državljana Rusije sa Krima nemaju nikakve veze sa stvarnošću, a njega samog trebalo bi staviti na poternicu u Rusiji, smatraju ruski političari i predstavnici krimskih vlasti.

УКРАЈИНА НАЈАВИЛА ПРОТЕРИВАЊЕ РУСА: Моћни одговори стижу из Москве

Foto: Instagram/Ministarstvo odbrane Ukrajine

Nema veze sa stvarnošću

Predstavnik Krima pod predsednikom Rusije Aleksandar Molohov je, komentarišući izjavu Reznikova, primetio je da se zvanični Kijev bavi promenom diskursa, preferirajući da ne razgovara o stvarnim životnim problemima.

- Pokušavaju da nam nametnu teme koje su već dozlogrdile i nemaju nikakve veze sa stvarnošću - naglasio je Molohov.

Prema njegovim rečima, rasprava o „predstojećem iseljavanju Rusa sa Krima“, o čemu toliko sanjaju kijevske vlasti, isto je što i „razmatranje invazije gmizavaca“ na glavnu ulicu Kijeva.

Staviti na poternicu

Poslanik Državne dume Mihail Šeremet pozvao je istražne vlasti da za Reznikovim raspišu poternicu.

- Izjave takvih likova protiv teritorije Rusije su nečuvene i ne bi trebalo da prođu nekažnjeno. Takvim građanima je potrebno uvesti sankcije. Takođe pozivam istražne organe da procene Reznikovljeve reči u vezi sa pretnjom po život građana Ruske Federacije. Protiv Reznikova treba pokrenuti krivični postupak i staviti ga na poternicu - istakao je Šeremet.

Član međunarodnog odbora Saveta Federacije Sergej Cekov smatra da je Reznikovljevo obećanje da će iseliti Ruse sa Krima besmislica.

Prema njegovim rečima, za poslednjih sedam godina na Krim se vratilo ili preselilo oko sto hiljada ukrajinskih državljana, koji su po pojednostavljenoj proceduri dobili državljanstvo Rusije.

Predsedavajući Odbora za pitanja ZND, evroazijsku integraciju i odnose sa sunarodnicima Državne dume Leonid Kalašnjikov je, sa svoje strane, rekao da Reznikov treba da se brine za svoju karijeru, a ne za sudbinu Krima.

- Građani Ukrajine će se u jednom trenutku ‘probuditi’ i shvatiti šta se dešava u njihovoj zemlji i proterati sve takve ministre - smatra poslanik.

Ranije je zamenik premijera i ministar za privremeno okupirane teritorije Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio da će Kijev nakon „povratka“ Krima proterati odatle građane Rusije koji su se na poluostrvo preselili sa kontinentalnog dela zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a