RUSKI PUKOVNIK OTRKIO: Turci testirali S-400 i uporedili ga sa američkim "patriotom", evo šta su ustanovili

Novosti online

25. 03. 2021. u 12:47

PRODAJOM S-400 Turskoj, Rusija istovremeno rešava ne samo vojno-tehničke, već i političke probleme, rekao je vojni stručnjak Viktor Baranec za FAN.

РУСКИ ПУКОВНИК ОТРКИО: Турци тестирали С-400 и упоредили га са америчким патриотом, ево шта су установили

Foto: Depositphotos/Printscreen

Penzionisani pukovnik komentarisao je neviđenu popularnost ruskog sistema PVO u turskim oružanim snagama i objasnio zašto je prodaja oružja Turskoj korisna za Rusiju.

Foto: AP

Podsetimo, turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu tokom prvog sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom rekao je da je sporazum o drugoj isporuci raketnog sistema PVO S-400 iz Rusije „završen posao“.

- Turci su se zaljubili u našu opremu jer su uvereni u njenu visoku efikasnost. Pucali su na teritoriju svog dometa, lansirali šest ciljeva i svi su oboreni. Turci ne kupuju „mačku u vreći“! Pored toga, uverili su se da hvaljeni američki sistem "patriot" nije toliko efikasan kao što se čini Amerikancima - rekao je stručnjak.

Rusija prodaje oružje Turskoj kako bi zabila klin u redove NATO-a, uveren je Baranec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima