CRKVA USTALA PROTIV MERKELOVE: Katolici i protestanti odbijaju poslušnost, besni su zbog odluke kancelarke

Tanjug

23. 03. 2021. u 17:00

DVE NAJVEĆE hrišćanske crkve u Nemačkoj, katolička i protestantska, saopstile su danas da se neće pridržavati preporuka savezne i pokrajinskih vlada da se verski obredi u vreme Uskrsa održavaju bez prisustva vernika u crkvama.

ЦРКВА УСТАЛА ПРОТИВ МЕРКЕЛОВЕ: Католици и протестанти одбијају послушност, бесни су због одлуке канцеларке

Foto: EPA

- Tokom Božića pokazali smo da smo, uz oprez, u stanju da držimo mise u prisustvu vernika. Zato ne želimo da se odreknemo misa za Uskrs - poručio je predsednik Nemačke (katoličke) biskupske konferencije Georg Becing.

Kako prenosi hrvatska agencija Hina, predsednik saveta nemačkih protestanata Hajnrih Bedford-Štrom izrazio je čuđenje odlukom savezne i pokrajinskih vlada.

- Odluka korona-samita nas je vrlo iznenadila, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o najvažnijem hrisćanskom prazniku - rekao je Bedford-Štrom.

Na sastanku prošle noći predstavnici savezne i pokrajinskih vlada su odlučili da se ne zabrane bogoslužja preko Uskrsa, ali su apelovali na hrišćanske zajednice da se zbog naglo pogoršane epidemiološke situacije usmere na održavanje virtualnih misa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheran; Bela kuća bez komentara (FOTO/VIDEO)