SKANDAL "TRESE" ITALIJU: Poznati političar tražio vakcinaciju preko reda za svoju porodicu

Tanjug

23. 03. 2021. u 13:18

PREDSEDNIK parlamentarne komisije za borbu protiv mafije, Nikola Mora, u centru je skandala o kojemu izveštavaju svi italijanski mediji, a osude dolaze iz svih političkih stranaka.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ИТАЛИЈУ: Познати политичар тражио вакцинацију преко реда за своју породицу

Foto: Printskrin

Kako piše “Koriere dela sera”, Nikola Mora je sa svojom policijskom pratnjom upao u centar za vakcinaciju u gradu Košenca i napao medicinsko osoblje, jer deo njegove porodice još nije vakcinisan protiv kovida19.

Lider stranke “Farteli d''Italija” Đorđa Meloni je u dugačkom tekstu na svojoj fejsbuk stranici napisla da će njena stranka insistirati da se slučaj rasvetli do kraja i savetuje Nikoli Mora da odmah da ostavku.

Kako pišu mediji Nikola Mora je tražio, a policajci iz pratnje su kontrolisali lične karte prisutnih lečnika, i zahtevao da vidi spisak za vakcinaciju, a prema tvrdnji prisutnih vređao je i lekare koji su tu bili.

Vođa stranke “Liga” Mateo Salvini takođe traži hitnu ostavku senatora Mora, a na Tviteru je napisao da podržava napadnute lekare.

Potpredsednik donjeg doma italijannskog parlamenta Etore Rosato, član stranke “Italija Viva” je sarkastično podsetio da je Mora, svojevremno zahtevao da rad parlamenta bude transparentan, to jest “otvoren kao konzerva ribe”, a sada napada lekare i ponaša se u stilu “ne znaš ti ko sam ja”.

Iz Demokratske stranke se ocenjuje kao “veoma težak prekršaj” parlamentarac koji koristi svoj položaj da bi obezbedio uslugu koja nema nikakve veze sa njegovim mandatom”.

Član stranke “Forza Italija” parlamentarac Roberto Okjuto traži da Mora hitno zatraži javno izvinjenje i podseća da član parlamenta treba da brani interse gradžana a ne svoje familije.

Nikola Mora je do skora bio član Pokreta pet zvezdica i kao takav član parlamenta, ali je izbačen iz Pokreta nakon što je prilikom glasanja o poverenju vladi premijera Maria Dragija, glasao protiv, to jest suprotno stranačkim uputstvima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)