KURDI PUCALI NA SIRIJSKE BRODOVE: Raketama gađali i potopili trajekte (VIDEO)

Tanjug

20. 03. 2021. u 20:46

KURDSKO Vojno veće Deir ez Zora (DMC) saopštilo je da je sprovelo kampanju za zatvaranje svih rečnih prelaza u dolini reke Eufrat.

КУРДИ ПУЦАЛИ НА СИРИЈСКЕ БРОДОВЕ: Ракетама гађали и потопили трајекте (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

DMC je lokalni ogranak Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u Deir ez Zoru. Snage saveta kontrolišu istočnu obalu reke Eufrat, gde se nalazi nekoliko prelaza koji su koristili za premeštanje ljudi i robe između vladinih i SDF-ovih oblasti u Deir ez Zoru.

Tokom kampanje, borci DMC-a izvršili su prepad na niz prelaza preko reke i uništili nekoliko trajekata kojima se roba i nafta prevozila na zapadnu obalu reke Eufrat koju drže sirijske vladine snage.

Neki izvori tvrde da su tokom kampanje izbili sukobi između DMC-a i vladinih snaga. Međutim, ovo tek treba potvrditi.

Koalicija predvođena SAD i SDF već više od godinu dana vrše suzbijanje trgovine sa oblastima pod kontrolom Damaska. Ranije ovog meseca, američke snage upale su na rečni prelaz u blizini grada Havajidža pod nadzorom SDF-a na jugoistoku Deir ez Zora. Lokalni radnici su prisiljeni da napuste to područje.

Nedavna kampanja DMC-a namenjena je zaustavljanju krijumčarenja u područja pod kontrolom Damaska, koja se suočavaju sa teškom ekonomskom krizom. Ranije ove nedelje, SDF je nastavio isporuke pšenice i ulja za Damask.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!