BORBA PROTIV TREĆEG TALASA KORONE: Oslo uvodi najrigoroznije mere do sad

tanjug

15. 03. 2021. u 23:24

GLAVNI grad Norveške zatvoriće sve srednje škole i privatne posete ograničiti na dve osobe do početka aprila radi borbe protiv širenja korona virusa, izjavio je danas gradonačelnik Osla Raimond Jahansen.

БОРБА ПРОТИВ ТРЕЋЕГ ТАЛАСА КОРОНЕ: Осло уводи најригорозније мере до сад

Foto: EPA

Nordijska zemlja zadržala je jednu od najnižih stopa zaraze u Evropi, ali se sada suočava sa trećim talasom bolesti, navodi Rojters.

- Nema sumnje da smo sada u trećem talasu. Ove mere su dodatak postojećim i, ukratko, biće najinvazivnije mere uvedene u Oslu od početka pandemije“ - rekao je Johansen na konferenciji za novinare.

Vrtići i osnovne škole ostaju otvoreni, ali područja glavnog grada u kojima je zaraza najveća preći će na digitalno učenje za stariju decu koja pohađaju osnovne škole.

U glavnom gradu, gde dominira zaraznija varijanta koja je prvi put identifikovana u Velikoj Britaniji kao B.1.1.7, lokalne vlasti zatvorile su sve prodavnice osim prehrambenih i neke škole, a restorane ograničile na služenje hrane za poneti.

Većina novih infekcija javlja se među decom, saopštile su vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024