"SPUTNJIK V" IMA JEDNAKE ŠANSE ZA ODOBRENJE? Poslanica Bundestaga smatra da bi to osiguralo realnu konkurenciju

Novosti online

13. 03. 2021. u 14:52

PREDSTAVNICA partije Alternativa za Nemačku i poslanica u Bundestagu Alis Vajdel izjavila je da ruska vakcina protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) ima iste šanse da bude odobrena od strane Evropske agencije za lekove kao i ostale vakcine.

СПУТЊИК В ИМА ЈЕДНАКЕ ШАНСЕ ЗА ОДОБРЕЊЕ? Посланица Бундестага сматра да би то осигурало реалну конкуренцију

Foto: EPA

Kako je rekla, odobrenje ruske vakcine će osigurati realnu konkurenciju kada je reč o evropskom tržištu.

Ona je tokom posete Moskvi, gde se sastala sa predstavnicima Ruskog fonda za direktne investicije, razgovarala i o strategijama po pitanju vakcinacije, kao i o mogućnosti kupovine ruskih vakcina.

Mediji prenose i da je nemačkoj delegaciji bilo ponuđeno da se vakcinišu u Rusiji, ali da su oni to odbili.

Podsetimo, vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno - istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta prošle godine potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis "Lanset" objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv korone "Sputnjik Ve", u kojima se potvrđuje da "Sputnjik Ve" bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)