"UKRAJINA MOŽE NESTATI!" Bivši izraelski obaveštajac upozorio Kijev na posledice u slučaju napada na Donbas - Setite se 1905. godine!

Novosti online

12. 03. 2021. u 18:46

IZRAELSKI politikolog i bivši obaveštajac Jakov Kedmi je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin već izdao upozorenje Ukrajini da ne napada Donbas, te izjavio da veruje da bi tako samo postojanje Ukrajine bilo dovedeno u pitanje.

УКРАЈИНА МОЖЕ НЕСТАТИ! Бивши израелски обавештајац упозорио Кијев на последице у случају напада на Донбас - Сетите се 1905. године!

Foto: Printskrin/EPA/ilustracija

- Postojanje ukrajinske države biće pod znakom pitanja. A kada Putin kaže" biće pod znakom pitanja", to znači da neće biti sumnji i da Ukrajina ne može postojati - kaže Kedmi za portal "Ekonomija danas" .

Stručnjak je primetio da kada ukrajinska vojska govori o „blickrigu u Donbasu“, treba da se sete ne nedavne situacije  u Nagorno-Karabahu, već rusko-japanskog rata 1905. godine.

Samo će se Ukrajina suočiti sa još strašnijim posledicama, tvrdi on.

Kedmi se podsetio da je uvek jasno kako započeti rat, ali nikada se ne zna kako će se završiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni