POVRATAK U KLUPE: Učenici se vratili u škole posle dva meseca

Tanjug

08. 03. 2021. u 15:15

MILIONI učenika vratili su se danas u klupe u Engleskoj, prvi put posle dva meseca, a britanski premijer Boris Džonson rekao je da je njegov cilj da "približi zemlju osećaju normalnosti".

ПОВРАТАК У КЛУПЕ: Ученици се вратили у школе после два месеца

Foto: Tanjug/AP

Ponovno otvaranje škola je prvi korak u vladinom planu u četiri faze za ublažavanje mera zaključavanja, prenosi Rojters.

Prema planu, prvih nekoliko nedelja testiraće se milioni dece kako bi se brzo uočili i izolovali asimptomatski slučajevi, umesto da se svi učenici u školi šalju kući, dodaje AP.

Većina osnovnih škola otvoriće vrata za sve đake, ali će srednje škole primenjivati pristup u više faza, pa će se učenici redovno testirati na korona virus i nositi maske u učionicama kako bi se sprečilo širenje virusa, objašnjava Indipendet.

Takođe, stotine hiljada korisnika staračkih domova u Engleskoj moći će da primaju posete. Posetioci će pre toga biti testirani i moraće da nose ličnu zaštitnu opremu, a biće im dozvoljeno da se drže za ruke, ali ne i da grle ili ljube svoje voljene.

"Oprezni smo u našem pristup kako ne bismo poništili napredak koji smo do sada postigli", rekao je Džonson i pozvao ljude da se vakcinišu.

Prema podacima sajta Worldometers, više od 4,2 miliona slučajeva korona virusa zabeleženo je do sada u Velikoj Britaniji, a 124.501 ljudi je preminilo od posledica ove infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!