RUSKA VAKCINA PRESTIGLA FAJZER: Na drugom mestu najtraženijih u svetu

Novosti online

05. 03. 2021. u 17:46

RUSKA vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) dospela je na drugo mesto među vakcinama protiv kovida 19 u svetu po broju zemalja u kojima je odobrena, prestigavši „Fajzer“, saopšteno je na zvaničnom nalogu ruske vakcine na Tviteru.

РУСКА ВАКЦИНА ПРЕСТИГЛА ФАЈЗЕР: На другом месту најтраженијих у свету

Ruska vakcina

- Sputnjik Ve je druga najpopularnija vakcina protiv virusa korona po broju odobrenja koja su izdali regulatori. Hvala vam na poverenju!- napisali su tvorci ruske vakcine.

​Svetski lider među vakcinama po broju odobrenja je vakcina britanske kompanije „AstraZeneka“, koja je do sad registrovana u 49 zemalja.

Za njom sledi „Sputnjik Ve“, odobrena u 45 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,2 milijarde ljudi. Na trećem mestu je vakcina američke kompanije „Fajzer“, koja je registrovana u 43 zemlje. Dalje slede tri kineske vakcine – „Sinofarm“ (18 zemalja), „Sinovak“ (16) i „KanSino“ (četiri zemlje). Na osmom mestu je vakcina „Džonson i Džonson“, koju su do sad odobrile četiri zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024