RPC SE DANAS RADUJE SA SVOJOM SESTROM, SPRSKOM CRKVOM: Čestitka iz Moskve patrijarhu Porfiriju

Novosti online

18. 02. 2021. u 19:48

PREDSEDNIK Odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije, mitropolit Volokolomski Ilarion čestitao je mitropolitu Zagrebačko-Ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

РПЦ СЕ ДАНАС РАДУЈЕ СА СВОЈОМ СЕСТРОМ, СПРСКОМ ЦРКВОМ: Честитка из Москве патријарху Порфирију

Foto: Arhiva VN

- Ruska crkva se raduje danas sa svojom svetom sestrom, Srpskom crkvom, koja je u vašoj ličnosti dobila novog patrijarha - napisao je vladika u čestitki.

On je podsetio da naslednicima Svetog Save nikad nije bilo lako, uvek je bila potrebna hrabrost, čvrstina u očinskoj veri i uzvišeni moralni kvaliteti.

- Neka se umnoži i duhovno uzvisi vaša pastva, neka svemogući Bog sačuva našu voljenu braću koja služe Bogu na svetoj zemlji Kosovu i Metohiji, da se sačuvaju svetinje Srpske Pravoslavne crkve u toj mnogostradalnoj zemlji! Nadamo se da će u godinama dok budete patrijarh veze između naših Crkava još više ojačati - napisao je Ilarion.

Podsetimo, nešto ranije patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je vladiki Porfiriju izbor za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)