URSULA FON DER LAJEN NAPALA RUSE: Tvrdi da zaostaju u vakcinaciji, a nude cepivo drugim zemljama

Tanjug

17. 02. 2021. u 17:07

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН НАПАЛА РУСЕ: Тврди да заостају у вакцинацији, а нуде цепиво другим земљама

Foto AP

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen izrazila je danas čuđenje ruskom politikom vakcinacije i ponudom isporuke svoje vakcine drugim zemljama.

Istakla je da se postavlja pitanje zašto Moskva drugim zemljama teoretski nudi milione doza vakcine "Sputnjik V", a zaostaje u vakcinisanju sopstvenog stanovništva.

- To je pitanje na koje treba da daju odgovor - poručila je ona.

Fon der Lajen je kazala i da Evrpskoj agenciji za lekove još nije podnet nikakav zahtev za uslovno odobrenje "Sputnjika V".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

posmatrac iz daleka

17.02.2021. 17:39

Da da da gospodjo von der lajen.Vi izdajete upotrebne dozvole za koje kakve vakcine u roku od 24 casa. A tu istu dozvolu za masovnu upotrebu ruska vakcuina ceka 24 DANA. Mnogo mi licite na N1.

zoran

17.02.2021. 18:28

Pa eu nemoze da pritisne farmaciju britanije i svedske, koji se nalazi u belgiji da za eu proizvede dovoljnje kolicine cjepiva, a hoce da se rugaju rusiji. Pa molim te dokle vise.

Vatro Marx

17.02.2021. 21:58

Zaostajete vi u Briselu gospodjo Úrsula fon der Lajen sa potrsznjom. Hocete da vam Russija isporuci exspresno to je nemoguce, EU broji 500 milijona stanovnika, Lajen je u krizi moguce je da ce uskoro podneti ostavku.