"UDARAC" NEMAČKE AMERICI: Dobre vesti za Rusiju iz Bundestaga

Novosti online

15. 02. 2021. u 16:47

ŠEF komiteta za ekonomiju i energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst (Leva partija) saopštio je da se protivi razgovorima sa SAD o mehanizmu obustavljanja „Severnog toka 2“.

УДАРАЦ НЕМАЧКЕ АМЕРИЦИ: Добре вести за Русију из Бундестага

Foto: Depositphotos

„Pozdravljamo činjenicu da SAD, na čelu sa predsednikom Bajdenom, sada pokazuju veliku spremnost za razgovore. Ipak, obustavljanje „Severnog toka 2“ nije tema za razgovor, kao ni "mehanizam zaustavljanja" kojim bi se povezale isporuke gasa u EU sa garancijama za Ukrajinu“, rekao je poslanik.

Ranije je list „Handelsblat“ objavio da je američka administracija dala neke predloge kojim bi se ukinule sankcije „Severnom toku 2“. Radi se, između ostalog, o uvođenja, neke vrste „mehanizma zaustavljanja“ kojim bi se osigurao tranzit gasa u slučaju da Rusija bude kršila ljudska prava. Predlaže se da se Ukrajini daju neke garancije da će ona ostati isporučilac energenata Evropi, piše list, pozivajući se na izvore u Vašingtonu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

bager

15.02.2021. 16:59

Ukrajina moze da isporucuje samo svoje vlastite energente,,drva i ugljen,,Rusija odlucuje i o ceni svoji energenata,,,polako se menja tok isporuke ,bice sve vise za Kinu i azijske zemlje da ih Evropa ne ucenjuje

buki

15.02.2021. 19:07

Nemačka je spremna da se usprotivi Americi uvek kada su nemački intetesi u pitanju, ali kada su sankcije Rusiji zbog nečeg što njih ne dodiruje, onda odmah pristaju i još ih zabibere. Malo im je Tramp zavrnuo uši i spustio ih na zemlju, ali su njegovim odlaskom opet krenuli u osvajanje. Nemačka nikad nije odustala od toga da pokori najpre Evropu, a onda i ceo svet, samo sada ratuje ekonomijom.

miropaja

15.02.2021. 22:32

neka amerika gleda malo na svoje probleme neka gleda na severnu koreju , kinu,iran,tursku pakistan i neka gleda na njen rasizam sta i kakva je situacija kod njih kako je bajden dobio na izborima jevreji vam to nece oprostiti